Son zamanlarda yapılan bir araştırma, sade bir fincan kahve yerine sütlü kahve içmenin daha faydalı olabileceğini ortaya koydu.
Kaynak: https://www.dailymail.co.uk/health/ar…
Sade kahve sevenler üzülebilir ama sütlü kahve daha faydalı olabilir.
Kopenhag Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, polifenoller olarak bilinen antioksidanların, proteinlerin yapı taşları olan amino asitlerle birleştiğinde nasıl davrandığını analiz ettiler.
Aslında kahvenin, iltihabı azaltan polifenol adı verilen antioksidanlarla dolu bir içecek olduğu biliniyordu.
Ancak bu araştırma, süt gibi amino asitlerle dolu olanların yanı sıra polifenollerde güçlü olan ürünlerin tüketilmesinin, antioksidanları iltihaplanmayı azaltmada daha da etkili hale getirdiğini gösterdi.
Enflamasyon, vücuttaki dokulara zarar veren bir tehdide (bakteriler, toksinler, travma ve hatta aşırı ısı gibi) vücudun tepkisi olarak açıklanır.
Bununla birlikte, kronik inflamasyonun diyabet, kalp hastalığı, kanser ve romatoid artrit riskini arttırdığı da bilinmektedir.
Bağışıklık hücrelerine yapay iltihaplanma uyguladılar.
Bazı hücreler, bir amino asitle reaksiyona giren (sütlü kahveyi yansıtan) farklı dozlarda polifenoller alırken, diğerleri aynı dozlarda polifenoller aldı (siyah kahveyi yansıtan). Bir set dikkate alınmadı.
Çalışma, kombinasyonla tedavi edilen bağışıklık hücrelerinin, yalnızca polifenollerin eklendiği hücrelere kıyasla enflamasyonla ‘mücadelede’ iki kat daha etkili olduğunu buldu.
Tarım ve Beslenme Kimyası Dergisi’nde yayınlanan çalışma, “Proteinler ve antioksidanların bir kombinasyonu, bağışıklık hücrelerindeki anti-enflamatuar özellikleri iki katına çıkarıyor” dedi.
Bulgular, sütlü kahvenin anti-inflamatuar bir etkiye sahip olduğunu gösterdi.
Araştırmayı yöneten Profesör Marianne Nissen Lund, “Süt protein açısından zengindir ve insanlar için gerekli olan dokuz temel amino asidin hepsini içerir. Bu nedenle içeceklerinize süt katabilir ya da yoğurdu yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz.
haber-gonen.xyz